Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Horren op Maat, horrengigant

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand
    Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.... Read more »
  • D-Rock van 2 Brothers on the 4th Floor opgelucht na delen parkinson-diagnose
    Iedereen van veertig jaar of ouder zal direct meezingen bij het horen van één van de hits van 2 Brothers On The 4th Floor. De eurodancegroep die zijn hoogtepunt beleefde in de jaren negentig staat ruim dertig jaar later nog steeds op de bühne. Wat niemand tot voor kort wist,... Read more »
  • Bizarre situatie voor Edwin Evers: onbekende sliep wekenlang in zijn huis
    Gebruikte handdoeken, vieze kussens en modder op de trap. Radio-dj Edwin Evers (52) had wekenlang last van een ongewenste gast in de logeerkamer in de garage van zijn huis. De politie heeft een 43-jarige man opgepakt.... Read more »
  • Nieuw seizoen Beste Zangers weer emotioneel: 'Janken op de bank, iedere avond'
    Sera, Hannah Mae en Claude: ze zijn dit jaar te zien in het zeventiende seizoen van 'Beste Zangers'. Gisteren kwamen ze uit het vliegtuig gestapt na de opnames in Spanje. Aan ons verklappen ze dat het weer een onvergetelijk seizoen gaat worden waarbij niemand het droog houdt.... Read more »
  • Koning Charles weer aan het werk, maar 'behandeling gaat door'
    De afgelopen maanden waren pittig voor koning Charles (75). In februari kreeg hij te horen dat hij kanker heeft en dus moest hij noodgedwongen zijn publieke taken neerleggen. Maar na regen komt zonneschijn, ook voor de Britse monarch. Hij keert volgende week terug, ook al gaat zijn behandeling nog door.... Read more »
  • Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan
    Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er... Read more »
  • NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs
    NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.... Read more »

BLIK OP NIEUWS

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Verdacht pakketje in centrum van Zutphen was een explosief
    ZUTPHEN (ANP) - Het verdachte pakketje dat zondagmiddag werd aangetroffen in de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen was een knuffeltje waaraan illegaal vuurwerk en een gasflesje waren getapet. Dat meldt de politie op X. Het pakketje wordt op een speciale locatie in Lochem vernietigd door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie... Read more »
  • Wielrenster Van Dijk naar ziekenhuis na val in Vuelta
    VALENCIA (ANP) - Ellen van Dijk is na haar val in de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Dat meldt haar ploeg Lidl-Trek, die de eerste etappe van de Vuelta ondanks de val van Van Dijk en haar Britse ploeggenote Elynor Bäckstedt won.... Read more »
  • Schermer Tulen plaatst zich voor de eerste keer voor Spelen
    LUXEMBURG (ANP) - Schermer Tristan Tulen heeft zich bij zijn laatste kans voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De 32-jarige Brabander won op het olympisch kwalificatietoernooi in Luxemburg met de degen de finale van de Portugees Miguel Frazao (15-6). Alleen de winnaar van het toernooi met 31... Read more »
  • Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs
    BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee Rotterdammers zijn aangehouden. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond. Het bericht Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs verscheen eerst... Read more »
  • Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen
    ZUTPHEN (ANP) - In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om "iets dat zou lijken op een mogelijk explosief". Het bericht Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen verscheen... Read more »
  • Lidl-Trek wint ondanks val Van Dijk ploegentijdrit Vuelta
    VALENCIA (ANP) - Wielerploeg Lidl-Trek heeft de eerste etappe van de Vuelta d'Espana voor vrouwen gewonnen. Het was een ploegentijdrit over 16 kilometer in en rond Valencia. Lidl-Trek was duidelijk sneller dan de concurrenten tot Ellen van Dijk in de laatste bocht voor de finish onderuit ging. Het verstoorde het... Read more »
  • Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit
    AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda. Het bericht Beleggers kijken... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • KiCad 8.0.2
    De tweede update voor KiCad versie 8.0.0 is uitgebracht. KiCad is een verzameling opensourceprogramma's waarmee elektronische schema's en printplaatlay-outs ontworpen kunnen worden. Verder kan het een bill of materials, Gerber-bestanden en een 3d-weergave van het pcb en de componenten maken. KiCad beschikt over een uitgebreide bibliotheek van componenten, inclusief het... Read more »
  • ImageGlass 8.12
    Versie 8.12 van ImageGlass is verschenen, de laatste update van versie 8. ImageGlass is een klein, snel en eenvoudig opensource programma waarmee afbeeldingen kunnen worden bekeken. Het kan afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies roteren en converteren naar een ander formaat, maar voor andere bewerkingen is het afhankelijk van externe software. In versie... Read more »
  • Telecompaper: 100.000 Nederlandse woningen hebben dubbele glasvezelaansluiting
    Meer dan 100.000 woningen in Nederland hebben twee glasvezelaansluitingen, schrijft de NOS op basis van cijfers van Telecompaper. Vooral KPN legt vaak een eigen glasvezelnetwerk aan, ook als er al een aansluiting van een concurrent aanwezig is.... Read more »
  • Rahman: Android 15 krijgt functie om donkere modus op alle apps te forceren
    Android 15 krijgt mogelijk een functie waarmee gebruikers een donkere modus in alle apps kunnen forceren. Vanaf Android 10 is er al een soortgelijke functie beschikbaar in de ontwikkelaarsmodus, maar die werkt niet bij alle apps.... Read more »
  • VS: Tesla neemt onvoldoende maatregelen om misbruik van Autopilot te voorkomen
    De werking van Tesla's Autopilot-software heeft geleid tot 'voorzienbaar misbruik en vermijdbare ongelukken'. Zo luidt de conclusie van een Amerikaans onderzoek naar dit systeem. Het is niet duidelijk of de Autopilot-update van afgelopen december de problemen heeft verholpen.... Read more »
  • Amerikaanse FCC stemt voor herinvoering van netneutraliteitsregels
    De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC heeft gestemd voor de herinvoering van de regels voor netneutraliteit. Hierdoor mogen providers in het land niet langer bepaalde diensten of apps voortrekken of blokkeren.... Read more »
  • TopSpin 2K25 - Mooie rally’s in wisselvallige comeback
    Top Spin 2K25 is een heel aardige tennisgame, maar laat te veel steekjes vallen om een echte topper te zijn. Jammer, want dat waren de voorgangers meestal wel.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Leonie ter Braak wekt medelijden: ‘Ze vergat één ding na SBS-exit’
    Leonie ter Braak© SBS 6 Leonie ter Braak wekt flink wat medelijden op bij Tina Nijkamp, een van de belangrijkste opiniemakers in de Nederlandse mediawereld. “De situatie is echt heel sneu voor haar.” Wat is er toch een hoop rumoer geweest over de overstap van Leonie ter Braak van SBS... Read more »
  • Khalid Kasem lijkt er definitief uit te liggen bij BnnVara: ‘Het is klaar!’
    Khalid Kasem© NPO Het lijkt erop dat Khalid Kasem er echt definitief uit ligt bij BnnVara, welke uitkomst de rel rond zijn persoon ook heeft. “Uit alles kun je opmaken dat het wel einde oefening is.” Voor de buitenwacht is het evident dat Khalid Kasem nooit meer geloofwaardig kan terugkeren... Read more »
  • Walgt André Hazes jr. van media na periode van ophef? ‘Mag niet’
    André Hazes jr.© RTL André Hazes jr. heeft overduidelijk niet de rechtbankwoede van zijn moeder geërfd. Waar zij al een verbod op ‘gecremeerde kroket’ wilde, laat Dreetje zich veel meer welgevallen. Waarom? Het incasseringsvermogen van André Hazes jr. is opvallend, zeker als je weet wie zijn moeder is. Er zijn... Read more »
  • René Mioch blijkt Nederlandse Baby Reindeer: ‘Stalker in de tuin’
    René Mioch© SBS 6 Het is op dit moment dé grote hit op Netflix: de serie Baby Reindeer, over een komediant die wordt gestalkt door een griezelheks. Wat blijkt? René Mioch is zo ongeveer hetzelfde overkomen… De Netflix-hit Baby Reindeer, een waargebeurde serie over een serial stalker, maakt flink wat... Read more »
  • Prinses Alexia krijgt kritiek op SBS 6: ‘Wíj hebben jouw reis betaald!’
    Prinses Alexia en Bart Ettekoven© SBS Prinses Alexia wil niet zeggen in welke landen ze haar tussenjaar heeft doorgebracht en krijgt daarover kritiek op SBS 6. “Ja, hallo, wij hebben die vakantie van haar betaald hoor!” De verjaardag van koning Willem-Alexander zit er weer op. Hij kwam gisteren met zijn... Read more »
  • Man Doutzen Kroes faalt op Koningsdag: ‘Het viel stil in Breda’
    Sunnery James© NPO, RTL Sunnery James, de man van Doutzen Kroes die een dj-duo vormt met Ryan Marciano, kreeg de handen niet op elkaar met zijn optreden op Koningsdag. “Ja, het viel gewoon stil in Breda.” Radio 538 organiseert ieder jaar in Breda een gigantisch feest ter ere van Koningsdag.... Read more »
  • Waarom zien we John de Mol nog maar zo weinig? ‘Dit is de reden’
    John de Mol© William Rutten We zien John de Mol tegenwoordig nog maar heel weinig in de media. Zus Linda boycot de pers volledig en de tv-miljardair zit daar heel dicht tegenaan. Waarom is dat eigenlijk? Nu de verkoop van zijn bedrijf Talpa aan het toekomstbestendigere RTL is mislukt, moet... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Deze 6 nieuwe functies verwachten we in de iPad Pro 2024
    Er komt in 2024 een nieuwe iPad Pro aan. De afgelopen maanden zijn er al heel wat geruchten geweest over welke verbeteringen en nieuwe functies de iPad Pro 2024 krijgt. Met dit artikel ben je in een keer bijgepraat over al het nieuws en verwachtingen voor de aankomende iPad Pro... Read more »
  • iPhone-scherm te blauw of te geel? Zo pas je de kleurtint aan
    Ben je niet tevreden over de kleur van het scherm van je iPhone? Is het te blauw of te geel? Je kunt dit zelf iets bijstellen door gebruik te maken van de kleurenfilters voor het scherm. In deze tip leggen we uit hoe je de kleurtint iets kunt aanpassen. Het... Read more »
  • App Gemist april 2024: Supercut, Soulver en meer
    Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van de afgelopen maand? iCulture zet de oogst van april 2024 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen! Het artikel App Gemist april 2024: Supercut, Soulver en meer lees je op iCulture.... Read more »
  • Aanstaande Beats Solo 4 te zien in gelekte video (en er komen ook nieuwe Solo Buds aan)
    Apple gaat binnenkort een nieuwe Beats Solo 4 hoofdtelefoon uitbrengen. Dat bleek al eerder uit bestanden in de iOS 17.4 Release Candidate. En de Solo 4 is nu ook bij de goedkeuringsinstantie FCC opgedoken. Het artikel Aanstaande Beats Solo 4 te zien in gelekte video (en er komen ook nieuwe... Read more »
  • Panoramafoto’s maken met de iPhone: zo lukt het altijd
    Panoramafoto's maak je eenvoudig met de iPhone en iPad. Wat is een panoramafoto precies, op welke toestellen werkt het en welke handige trucs zijn er? Je leest alles in deze gids. Het artikel Panoramafoto’s maken met de iPhone: zo lukt het altijd lees je op iCulture.... Read more »
  • De beste wijnapps voor de iPhone: deze zijn op hun best
    De beste iPhone-apps voor wijn en wijnliefhebbers: van Vivino tot Somm. Voor het scannen van wijn, wijninfo opvragen, proefnotities maken en meer. Het artikel De beste wijnapps voor de iPhone: deze zijn op hun best lees je op iCulture.... Read more »
  • Zo deel je meerdere foto’s tegelijk op Instagram
    Op Instagram kun je meerdere foto's en video's tegelijk delen in een carrousel. Hoe dat werkt, leggen we uit in deze tip. Zo kun je meerdere foto's die bij elkaar horen tegelijk delen. Het artikel Zo deel je meerdere foto’s tegelijk op Instagram lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Telegraaf journo: “Newey helemaal niet belangrijk voor auto”
    Volgens vermaard Telegraaf F1 journalist Erik van Haren, is Newey helemaal niet belangrijk voor de ontwikkeling van de F1 auto van Red Bull. Met de opkomst van Max Verstappen zijn ook andere Nederlanders extreem bekend geworden. We moeten Max natuurlijk vooral dankbaar zijn voor Olav Mol en Jack Plooij. Maar... Read more »
  • Deze automerken zijn het goedkoopst om te onderhouden, Europeanen duur
    Uit een onderzoek blijkt wat de goedkoopste en de duurste automerken zijn om te onderhouden. Spoiler alert: de Duitse premiums doen het niet best. Als petrolhead ben je er meestal niet echt mee bezig; onderhoudskosten. De auto is immers je vriend en niet je vijand. Design, power, luxe, sturen, dat... Read more »
  • Max Verstappen heeft 150 miljoen redenen per jaar om Red Bull te verlaten
    Max Verstappen wordt werkelijk bedolven onder het geld, mits hij Red Bull Racing gaat verlaten. De F1 begeeft zich, net als de wereld, in een bijzondere periode. Onrust, conflict, enorme risico’s en enorme mogelijkheden. Bij Red Bull is het gerommel nog lang niet voorbij, al is alle ophef van de... Read more »
  • Grand Prix Miami zet streep door fundraiser voor Donald Trump
    Volgende week is er weer een F1 Grand Prix in Miami. Maar Deze gaat niet resulteren in gratis geld voor Donald Trump. Na vijf races strijkt het F1 circus komende week neer in Miami. Daar zal namelijk komend weekend weer een heuse F1 race op het programma staan. Peperdure kaartjes.... Read more »
  • Autoblog Spot van de Week: Lamborghini Revuelto
    De P.C. Hooftstraat verwelkomt een van de allereerste Revuelto’s op Nederlands kenteken. Een Lamborghini-topmodel met een V12 is voorbestemd een icoon te worden. De Countach is een icoon van de jaren ’80, de Diablo een icoon van de jaren ’90 en de Murciélago een icoon van de jaren ’00. En... Read more »
  • Niet te versmaden Peugeot 205 GTI heeft perfecte kilometerstand
    Alles valt op zijn plek bij deze Peugeot 205 GTI op Marktplaats. Iets waar @willeme en/of ondergetekende eens samen met jullie in moeten duiken: de naam GTI. Als fervent Golf GTI-fanaat associeer je die afkorting natuurlijk met snelle VW’s, maar de naam Gran Turismo Inezione heeft dankzij zijn Italiaanse roots... Read more »
  • Zo ziet de opvolger van de Bugatti Chiron eruit
    We hebben een eerste indruk van de langverwachte opvolger van de Bugatti Chiron. Volgend jaar is het alweer tien jaar geleden dat de Bugatti Chiron onthuld werd. Ook al kun je de impact van een W16-aangedreven hypercar met 1.500 pk, vier turbo’s en een topsnelheid van ruim 450 km/u niet... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Round-up Tulp HK (H): Rotterdam vierde na nederlaag Pinoké
    De heren van Rotterdam zijn de nieuwe nummer vier in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg won zondag op de twintigste speeldag met 1-0 van Klein Zwitserland en profiteerde van de 3-2 nederlaag van landskampioen Pinoké tegen Bloemendaal. Oranje-Rood pakte op de valreep een ticket voor de play-offs dankzij een... Read more »
  • Ticket play-offs aan zijden draadje voor titelhouder Pinoké
    Een play-offticket hangt twee duels voor het seizoenseinde aan een zijden draadje voor landskampioen Pinoké. De Steekneuzen verloren zondag met 3-2 de topper van Bloemendaal, waardoor ze werden ingehaald door Rotterdam. Die ploeg staat nu vierde. Het blijft bloedspannend: beide teams hebben evenveel punten, maar Rotterdam heeft een wedstrijd meer... Read more »
  • Round-up PK (H): Hurley morst kostbare punten, Almere leeft nog
    De strijd om de play-off-tickets in de Promotieklasse Heren is spannender dan ooit. Terwijl Nijmegen afstevent op het kampioenschap, vechten Victoria, SCHC en Hurley om de plekken twee en drie. Hurley morste zondagmiddag kostbare punten door gelijk te spelen tegen laagvlieger Cartouche (2-2). Het zag er zelfs naar uit dat... Read more »
  • Round-up PK (D): Huizen loopt verder uit, Ring Pass naar tweede plek
    Huizen ziet het kampioenschap in de Promotieklasse Dames steeds dichterbij komen. De ploeg won zondagmiddag de Gooise derby tegen Laren met 2-0. Ring Pass nam de runner-up-positie over door MOP in een rechtstreeks duel te verslaan (1-2). Het verschil tussen de nummers één en twee is nu vier punten met... Read more »
  • Oranje-Rood zorgt in slotminuut voor grote zorgen in Rotterdam
    Rotterdam is zondagmiddag een plek gezakt op de ranglijst van de Tulp Hoofdklasse Dames. De ploeg verloor op eigen veld van Oranje-Rood: 2-3. Janneke van de Venne was het goudhaantje voor de ploeg uit Eindhoven. Zij maakte een minuut voor tijd de winnende treffer en duwde daarmee haar tegenstanders dieper... Read more »
  • Round-up Tulp HK (D): degradatie B’daal, Hurley afgehaakt voor play-offs
    Het doek is gevallen voor de dames van Bloemendaal. De 4-2 nederlaag tegen Amsterdam bezegelde zondag op de twintigste speeldag het lot van de hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse Dames. Hurley haakte twee speelronden voor het einde definitief af in de strijd om de play-offs na het 2-1 verlies op... Read more »
  • Hoe HC Den Haag ‘aandachtsbuurt’ Moerwijk aan het hockeyen krijgt
    Op initiatief van de Hockey Foundation is in oktober 2023 in de Haagse ‘aandachtsbuurt’ Moerwijk de club HC Den Haag opgericht. Dit voorjaar bereikte de club een mijlpaal: voor het eerst heeft het een eigen team – Onder 9-Mix – dat deelneemt aan de competitie. ‘We hopen nog veel meer... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s