Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

Horren op Maat, horrengigant

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle
    Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.... Read more »
  • Koko vluchtte voor dienstplicht Myanmar: ‘Gaf m'n kinderen een kus, en vertrok'
    In Myanmar zijn jongeren in paniek nu het leger daar de dienstplicht heeft ingevoerd. Zij moeten nu de keuze maken tussen vechten of vluchten. Koko koos voor dat laatste. "Terwijl ze nog sliepen gaf ik mijn kinderen een kus op de wang. Daarna sloeg ik op de vlucht."... Read more »
  • RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket
    Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het... Read more »
  • Ontstemde Liverpool-trainer Klopp wil niet meer over titel praten
    Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was zeer ontstemd over het gelijkspel (2-2) bij West Ham United. De titel raakt daardoor verder uit zicht voor de club, waar zo goed als zeker Arne Slot volgend jaar trainer is. "Ik wil niet eens meer over de titel praten, ik ben er niet... Read more »
  • Onhygiënisch voedsel op Koningsdag: 25 waarschuwingen uitgedeeld
    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op Koningsdag 25 waarschuwingen gegeven omdat mensen zich met het aangeboden voedsel niet aan de hygiëneregels hadden gehouden. De NVWA heeft één boete uitgedeeld. Die ligt tussen de 525 en 1050 euro.... Read more »
  • Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas
    Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.... Read more »
  • Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië
    De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Verwarde man loopt met messen op straat in Tilburg en dreigt agent te steken
    Vrijdagmiddag is een 67-jarige man uit Tilburg door de politie aangehouden.... Read more »
  • Koning viert verjaardag in Drentse Emmen
    Zaterdag is koning Willem-Alexander, samen met zijn gezin en andere familieleden, rond 11.00 uur begonnen met het bezoek aan Emmen ter gelegenheid van zijn 57e verjaardag.... Read more »
  • Regeling voor particulieren in financiële nood door wateroverlast in 2021
    Particulieren die in financiële nood zitten door de wateroverlast in Limburg en delen van Noord-Brabant in juli 2021 kunnen een financiële vergoeding krijgen. 'Dat heeft de ministerraad vrijdag op voorstel van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid besloten', zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.... Read more »
  • 5 mogelijke varianten voor de nieuwe suikertaks
    Vrijdag heeft het kabinet 5 mogelijke varianten voor een gedifferentieerde verbruiksbelasting gepresenteerd.... Read more »
  • Koning Willem-Alexander als Joost Klein verkleed voor Koningsdag Amsterdam
    In de aanloop naar de Koningsnacht in Amsterdam vindt er precies om middernacht elk jaar bij café de Blaffende Vis de onthulling plaats van de gevelversiering die altijd een knipoog heeft naar het Koningshuis.... Read more »
  • Kabinet start onderhandelingen met Tata Steel om tot maatwerkafspraak te komen
    Het kabinet heeft formeel besloten dat het de plannen van Tata Steel Nederland om te verduurzamen sneller uit wil voeren. Het onderhandelingsmandaat hiervoor is vandaag vastgesteld. Dat betekent dat de onderhandelingsgesprekken met Tata Steel voor het maken van een maatwerkafspraak starten.... Read more »
  • Brand bromfiets in achtertuin Mauritsstraat in Schijndel slaat over op schutting
    De brandweer werd vrijdagavond aangehouden rond 22.00 uur en gealarmeerd voor een brandende bromfiets in de Mauritsstraat in Schijndel.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen
    EMMEN (ANP) - Tijdens de koninklijke wandeling waren er ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het koninklijk bezoek aan de Drentse plaats is volgens burgemeester Eric van Oosterhout goed verlopen. Het bericht Ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • NVWA geeft 25 waarschuwingen bij voedselcontroles op Koningsdag
    UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op Koningsdag 25 waarschuwingen gegeven omdat mensen zich met het aangeboden voedsel niet aan de hygiëneregels hadden gehouden. De autoriteit heeft daarnaast één boete uitgedeeld. Een boete ligt tussen de 525 en 1050 euro. Het bericht NVWA geeft 25 waarschuwingen... Read more »
  • Burgemeester Emmen: Koningsdag is goed verlopen
    EMMEN (ANP) - Koningsdag in Emmen is goed verlopen, zegt burgemeester Eric van Oosterhout enkele uren nadat zijn gemeente de koning en zijn gezin had uitgezwaaid. "De koninklijke familie was volgens mij oprecht verwonderd over hoe mooi het hier is, hoe fijn het hier is en hoe relaxed de bevolking... Read more »
  • Drukte in grote steden neemt toe
    AMSTERDAM/UTRECHT (ANP) - In de grote steden neemt de drukte zaterdag aan het eind van de middag toe door Koningsdag. De gemeente Amsterdam meldt op X dat het "erg druk" is in de Westerstraat in het centrum van de hoofdstad en roept mensen op om Koningsdag op een andere locatie... Read more »
  • Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië
    LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van... Read more »
  • Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai
    SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen. Het bericht Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai verscheen eerst... Read more »
  • Judoka’s Korrel, Spijkers en Van ’t End strijden op EK om brons
    ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld. Het bericht Judoka’s Korrel, Spijkers en Van ’t End strijden op EK om brons verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Mark Gurman: Apple voert opnieuw gesprekken met OpenAI over AI in iOS 18
    Apple voert opnieuw gesprekken met OpenAI over de eventuele integratie van AI-technologie in iOS 18. Dat schrijft Mark Gurman. De twee bedrijven zouden eerder dit jaar ook al gesprekken hebben gevoerd. De techjournalist meent dat er nog geen beslissingen zijn genomen.... Read more »
  • Promomateriaal Pixel 8a wijst op AI-functies en zeven jaar beveiligingsupdates
    Techwebsite Android Headlines heeft promotiemateriaal van de aankomende Google Pixel 8a gepubliceerd. Uit het materiaal blijkt dat de smartphone verschillende AI-functies zal bevatten, over een IP67-rating zal beschikken en zeven jaar aan beveiligingsupdates zal meekrijgen.... Read more »
  • Zoom 6.0.4
    Versie 6.0.4 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer onlinevergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de gangbaarste besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en een betaalde uitvoering met meer mogelijkheden. Het programma is ook in het Nederlands... Read more »
  • MSI: focus bedrijf ligt momenteel op videokaarten van Nvidia
    MSI heeft aangegeven dat de focus van het bedrijf momenteel op de grafische kaarten van Nvidia ligt, en niet op de gpu’s van AMD. Het bedrijf kwam met dit nieuws naar buiten nadat een Youtuber had opgemerkt dat het assortiment van MSI steeds minder AMD-kaarten bevat.... Read more »
  • Asuswrt-Merlin 3004.388.7
    Asus gebruikt voor zijn routers, zoals de RT-AC68 en RT-AX88, van een Tomato afgeleide firmware met de naam Asuswrt. Deze firmware is, op enkele drivers na, opensource, waarbij de gesloten binaries wel meegeleverd worden. Asuswrt-Merlin is op zijn beurt een aangepaste versie van de originele firmware van Asus. Het bevat... Read more »
  • ByteDance: TikTok wordt niet verkocht, ook niet zonder algoritme
    ByteDance is niet van plan om TikTok te verkopen. Dat blijkt uit een post op het eigen socialemediaplatform Toutiao. Het Chinese bedrijf claimt dat eerdere geruchten over een mogelijke verkoop van TikTok zonder algoritme onjuist zijn.... Read more »
  • Europese privacytoezichthouder stopt met eigen socialemediaplatformen
    De Europese privacytoezichthouder EDPS stopt op 18 mei met EU Voice en EU Video: twee gratis opensource socialemediaplatformen die het in 2022 had geïntroduceerd via een pilot. De waakhond heeft geen partners gevonden om het beheer van de platformen over te nemen.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • John van den Heuvel zorgt voor brok in keel, huilt tijdens interview
    John van den Heuvel© RTL John van den Heuvel kampt als misdaadjournalist al jaren met ernstige gedragingen, maar is zijn menselijke kant onderweg absoluut niet kwijtgeraakt. “Hier word ik wel stil van.” NPO-ster Tijs van den Brink heeft een interview gehouden met John van den Heuvel voor zijn programma Adieu... Read more »
  • Giel de Winter en StukTV-vrienden uitgespeeld op tv? ‘Hoe kán dit!’
    Giel de Winter© Steven van Kooijk Is het langzaam aan over en uit met de tv-carrière van Giel de Winter en zijn vrienden van StukTV? Zijn programma Het Jachtseizoen scoort totáál niet meer op SBS 6. “Weg?” Giel de Winter werd ooit groots aangekondigd als dé nieuwe ster van Talpa,... Read more »
  • Geen smoesjes: Chantal Janzen reageert voorbeeldig op megaflop
    Chantal Janzen© RTL Chantal Janzen reageert koninklijk op haar afschuwelijke kijkcijfers. De presentatrice laat andere tv-sterren zien hoe je ook zónder smoesjes kunt reageren op horrorscores. “Hoort bij werk.” We kennen hem inmiddels allemaal: de tv-flop-bingo. ‘DWDD was ook geen hit in het begin’, ‘op Videoland scoort het wél goed’,... Read more »
  • Gordon wekt wrevel met babyplan: ‘Een kind is geen accessoire!’
    Gordon en Evert Santegoeds© RTL, SBS Gordon krijgt zijn aartsvijand Evert Santegoeds over zich heen nu hij het babyplan van zijn goede vriendin heeft uitgesproken. “Een kind is geen accessoire”, bijt de Privé-ster hem toe. De 55-jarige Gordon heeft de afgelopen jaren eigenlijk nooit echt een kinderwens gehad, vertelt hij... Read more »
  • Mensen lopen weg bij theatershow Arjen Lubach: ‘Na derde grap!’
    Arjen Lubach© VPRO Arjen Lubach is zich echt een hoedje geschrokken. De tv-presentator schnabbelt in zijn vrije tijd wat bij in het theater, maar niet iedereen blijft zitten tot het einde. “Al na de derde grap!” We zien hem een paar maanden per jaar op televisie, en de rest van... Read more »
  • Linda de Mol-vraag zorgt voor ongemak in BLVD: ‘Sfeer slaat om’
    Linda de Mol en Will Koopman© RTL Het blijft onhandig dat Linda de Mol geen interviews wil geven maar wel van alles te promoten heeft. Collega’s die wél praten raken direct ongemakkelijk als haar naam valt. “Sfeer slaat om.” Linda de Mol was ooit dé grande dame van de Nederlandse... Read more »
  • Yvon Jaspers krijgt lintje, maar VI vindt het bullsh*t: ‘Niet terecht!’
    René van der Gijp, Yvon Jaspers en Valentijn Driessen© SBS, Instagram Yvon Jaspers heeft een lintje gekregen omdat ze boeren en burgers verbindt als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw, maar is dat niet een beetje overdreven? Bij VI vinden ze van wel… Je hoeft tegenwoordig niet veel uit te halen... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Overvallers hadden geen rekening gehouden met een lijfwacht die zijn werk deed
    De Colombiaanse stad Medellín bestaat uit nogal wat losse wijken die ook weer allemaal met elkaar verbonden zijn. Het zijn een soort van stadjes op zich die samen de grote stad Medellín vormen. Een van die wijken is Belén en dat is waar drie criminelen onlangs een poging deden om... Read more »
  • Boot zinkt in Amsterdamse Hersengracht, Feestvierders halen nat pak
    Tijdens Koningsdag is een boot in de Herengracht in Amsterdam gezonken. Op beelden die gemaakt zijn vanaf een andere boot is te zien dat feestvierders nog hebben geprobeerd om droog te blijven. Dat is niet gelukt. Wat wel gelukt is dat deze mensen zich terug kunnen zien op het internet,... Read more »
  • Gast in Utrecht moet de gracht in na verliezen potje 'Steen Papier Schaar'
    Traditiegetrouw begint koningsdag in Utrecht ook al op 26 april en vrijdag waren er dan ook al veel mensen op de been die wel zin hadden in een feestje om de verjaardag van Koning Willy te vieren. En onder het genot van een sapje komen natuurlijk de beste ideeën bovendrijven.... Read more »
  • Invaldocent gaat op de vuist met leerling na racistische opmerkingen
    Beelden tonen een toch wel bizarre vechtpartij tussen een invaldocent en een leerling op een middelbare school in Las Vegas. De aanleiding was naar verluidt een racistische belediging die de leerling in de klas zou hebben geroepen.Volgens mediaberichten vroeg de 27-jarige invaldocent, Re'Kwon Smith,...... Read more »
  • Koningsnacht op Urk was heet voor één persoon, want die zet zichzelf in de fik
    Natuurlijk vieren ze op Urk ook de verjaardag van de koning, maar zoals dat vaak het geval is, doen ze het in het vissersdorpje net even anders. Zo is het een traditie dat uitlaten van brommers worden gehaald om vervolgens midden in de nacht door het dorp te gaan rijden.... Read more »
  • Enorme King Cobra vangen omdat iedereen beter af is zonder zo’n beest
    De koningscobra a.k.a King Cobra is de langste giftige slang ter wereld. Deze serieus gevaarlijke dieren kunnen tot wel 5 meter lang worden en zijn ook nog eens razendsnel. Kom je dus zo’n dier tegen, dan is het wel raadzaam om wat hulp in te schakelen. Laat de slangenvangers maar... Read more »
  • Gewoon een verzameling hilarische foto's #1903
    Weekend man! Lekker man! En natuurlijk ga je helemaal los op Koningsdag! Daarna kun je wel weer rustig aan doen en kijken wat er deze week allemaal nieuws is verschenen op het gebied van series en films. En als je wilt weten wat er allemaal rond gaat op het gebied... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Zo werkt ‘Zoek mijn’ (Find My) om mensen, toestellen en voorwerpen te vinden
    De Zoek mijn-app is op iedere iPhone en iPad geïnstalleerd. Je vindt het ook op de Mac. Het is een samengevoegde versie van Zoek mijn iPhone en Zoek mijn Vrienden. In het Engels heet deze app 'Find My'. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze app en... Read more »
  • Sommige Apple ID’s zijn plotseling uitgelogd, gebruikers moeten wachtwoord resetten
    Er circuleren momenteel meerdere berichten over gebruikers die plotseling zijn uitgelogd van hun Apple ID. Ze moeten een nieuw wachtwoord instellen, voordat ze weer kunnen inloggen. Het artikel Sommige Apple ID’s zijn plotseling uitgelogd, gebruikers moeten wachtwoord resetten lees je op iCulture.... Read more »
  • Weekend kijktips: Priscilla, Tiger, Dead Boy Detectives en meer
    We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series. Het artikel Weekend kijktips: Priscilla,... Read more »
  • Haal meer uit muziekfestivals met deze iPhone-apps
    Met onze uitgebreide muziekfestival-appgids kom je nooit meer voor verrassingen te staan. Check de apps voor festivalgangers, voorbereiding, weer, onderweg en meer. Het artikel Haal meer uit muziekfestivals met deze iPhone-apps lees je op iCulture.... Read more »
  • Hoe waterdicht is de Apple Watch en kun je ermee douchen?
    Je houdt Apple Watch het liefst de hele dag om, ook tijdens het zwemmen, douchen of wanneer je de afwas doet. Maar hoe waterdicht is de Apple Watch? En hoe zit het met zweet en regen? In dit artikel leggen we je of de Apple Watch waterdicht is en hoe... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was vrijdag 26 april 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 26 april 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was vrijdag 26 april 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Met deze apps kun je vrienden terugvinden op festivals
    Ga je deze op kroegentocht of naar een festival? Zorg dan dat je elkaar in de menigte niet uit het oog verliest. Met deze apps voorkom je dat je elkaar kwijtraakt: zo weet je altijd waar je vrienden uithangen! Het artikel Met deze apps kun je vrienden terugvinden op festivals... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Doorbraak voor man met toupet: carbon opzetstukjes voor velgen
    Als jij wel van een goed opzetstukje houdt, heeft Strasse Wheels nu iets voor jou in het gamma. De magische wereld van autotuning blijft verbazen. Misschien is het ook hier allemaal niet meer zo leuk als vruuuugah. Als piepjonge jaapiyo waren er nog lijvige boeken te lezen genaamd Auto Zubehör... Read more »
  • MG Cyberster heeft prijs: open elektrische tweezitter voor 65.000 Euro*
    Is 65.000 Euro voor een bijna 350 pk sterke tweezits roadster met vleugeldeuren een superdeal, of pas jij voor deze elektrische Chinese blepper? De markt voor tweezits cabrio’s is zo goed als dood. Ooit wemelde het van de MGF’s, Fiat Barchetta’s, Alfa Romeo Spiders, BMW Z3’s, Toyota MR2’s en natuurlijk... Read more »
  • Dankzij EV maakt goedkope trommelrem comeback
    Als je maar lang genoeg wacht wordt ouderwets weer nieuwerwets. Zo maakt door EV’s nu ook de trommelrem een LL Cool Jesque comeback. Progressie wacht op niemand en ook niet op auto’s. Dat bleek wel op Le Mans in de jaren ’50. Jaguar had daar ontzettend veel voordeel van hun... Read more »
  • Newey heeft ruim 200 miljoen redenen Red Bull te verlaten
    We duiken nog even wat dieper in de kwestie Adrian Newey. Er is namelijk iets meer bekend over de redenen waarom Newey weg zou willen bij Red Bull. Die zijn legio en gevarieerd. Intrige! Afgelopen week kwam er een bericht dat Adrian Newey het team van Red Bull Racing wil... Read more »
  • Leuke ruime auto voor 2 fietsen (32K) – Autoblog Advies
    Wat moet je kopen als je een leuke ruime auto voor 2 fietsen zoekt? Nou, we zetten een paar opties op een rijtje. Hoeveel ruimte kan een mens nodig hebben? Nou, Frits en Charlene kunnen wel wat ruimte gebruiken. Normaal gesproken is dat – in deze rubriek – omdat de... Read more »
  • Gespot – Aston Martin DB7 Zagato naast een normale DB7
    Kies maar! Dit artikel Gespot – Aston Martin DB7 Zagato naast een normale DB7 verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • Koop de helm waarin Niki Lauda zijn beruchte ongeluk had
    Een helm met een verhaal, dit stukje F1-historie van Niki Lauda. Je kunt op veilingen allerlei Formule 1-merchandise kopen. Gedragen pakken van F1-coureurs, oude helmen, soms zelfs oude Formule 1 auto’s. Maar dit is echt een uitzondering. Een stukje historie met een scherp randje. Je kunt namelijk de helm kopen... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 1: Aftellen naar De Hoogmis
    De Ronde van Vlaanderen vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van april. Door het feit dat de aarde één jaar én zes uur nodig heeft om een baan rond de zon te maken, moest de mensheid ingrijpen. Om de vier jaar een extra dag in februari, zo werd besloten.... Read more »
  • Boekrecensie: Het Grote Wielrenboek
    Nog nooit las ik een jeugdboek over wielrennen. Moet je beter zoeken, kun je dan antwoorden. Ik moet just niks, zou ik dan terugzeggen. Maar laten we vooral niet mijn innerlijke dialoog hier te veel aandacht geven. Het gaat erom of Het Grote Wielrenboek van Susanne Roos een unicum is.... Read more »
  • Waalse wegen
    Wie Waalse wegen zegt, denkt vooral aan de Ardennen. Beklimmingen tussen Luik en Bastenaken. De Muur van Huy. Toch wordt het Waalse wielerseizoen geopend in Henegouwen, oftewel Hainaut. De GP Fayt-le-Franc, omgedoopt tot GP Samyn, heeft die eer. José Samyn was de eerste winnaar in 1868, maar kwam enkele maanden... Read more »
  • The Beastfjords 🇮🇸 – Bikepacking in IJsland
    Waar zich aan de zuidwestkant van IJsland de hoofdstad Reykjavik bevindt en daar in de regio sinds midden december een vulkaan actief is die een compleet vissersdorp onbewoonbaar heeft gemaakt, is het in het oosten een stuk rustiger. Oostland, zoals deze regio wordt genoemd, is dan ook het dunst bevolkte... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Hockey op tv: NOS zet camera’s neer bij heren B’daal-Pinoké
    Dit weekend staat alweer de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames en Heren op het programma. Vanwege Koningsdag op zaterdag worden alle duels op zondag gespeeld met wedstrijden om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Daarbij zijn de spotlights gericht op het herenduel tussen Bloemendaal en Pinoké. NOS... Read more »
  • Een ‘sociale coach’ is het geheime wapen van Victoria
    5-0. Het lijkt op een uitslag tussen de koploper en de hekkensluiter van de competitie. Maar afgelopen zondag was het promotieklasser Victoria dat MOP met die cijfers versloeg. Een ongenadig pak slaag voor de voormalige koploper, die bezig is aan een buitengewoon ongelukkige reeks. Victoria daarentegen zit in de lift... Read more »
  • De Bie genoot van Gold Cup-avond: ‘Dit was de sfeer van vroeger’
    Hij maakte via een strafbal de 1-1, waardoor de Gold Cup-finale tussen Almere en Kampong een paar minuten spannend leek. Leek, want de Utrechters hielden geen spaan heel van de promotieklasser (2-8). Toch maakte de uitslag Youri de Bie niet uit. De spits genoot van iedere minuut. ‘De club leefde... Read more »
  • De OOD op Koningsdag: de U14- en U15-teams in actie op Kampong
    Heb je zaterdag geen zin om in het oranje over een vrijmarkt te slenteren? Op de velden van Kampong wordt de tweede Volvo Opleidings Ontmoetingsdag (OOD) van dit seizoen gehouden. En die is voor iedereen gratis te bezoeken. De Volvo OOD is voor regioteams in de Onder 14- en Onder... Read more »
  • VideoWinnaar Auping Doelpunt van de Week: Senn Zwanenburg (Alliance JO16-1)
    Senn Zwanenburg van Alliance JO16-1 mag zich de winnaar van het Auping Doelpunt van de Week noemen. Bijna 600 stemmers kozen in de poll van afgelopen week voor zijn mooie goal. Gefeliciteerd Senn!  In de wedstrijd tegen van Alliance JO16-1 tegen Bloemendaal JO16-1 was Senn trefzeker en scoorde een lekkere... Read more »
  • Boet Phijffer na zijn hattrick in de bekerfinale: ‘Dit geeft een boost’
    Met drie goals in de gewonnen bekerfinale tegen Almere (8-2) eiste Kampong-spits Boet Phijffer (27) donderdagavond een hoofdrol voor zich op. Bij afwezigheid van Oranje-international Duco Telgenkamp waren alle ogen in de Utrechtse voorhoede op hem gericht en hij stelde niet teleur. ‘Na de winterstop stond ik een tijdje droog.... Read more »
  • VideoKampong wint eerste Gold Cup na monsterzege op Almere
    Kampong heeft donderdagavond voor het eerst in de clubhistorie de Gold Cup veroverd. De nummer drie van de Tulp Hoofdklasse had in de finale in Almere geen enkele moeite met de thuisploeg, de ploeterende laagvlieger uit de Promotieklasse. Het werd liefst 2-8 en daarmee eindigde ook de tweede bekerfinale op... Read more »
?wi=362754&ws=mwn

Picdumps – Leuke en grappige foto’s