Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

    +

    RTL Nieuws & Entertainment

  • Soldaten tippen groepen die hulpvrachtwagens Gaza plunderen
    Israëlische soldaten en politie zouden extremistische activisten tips geven over de locatie van hulpvrachtwagens die humanitaire hulp leveren aan de Gazastrook. Deze extremistische groepen plunderen vervolgens de vrachtwagens, waardoor hulpgoederen worden vernietigd.... Read more »
  • Guardiola van ManCity voor de vijfde keer trainer van het jaar
    Coach Pep Guardiola van Manchester City is voor de vijfde keer tot trainer van het jaar uitgeroepen in Engeland. De formatie uit Manchester werd dit seizoen de eerste club in de geschiedenis van de Premier League die vier keer op rij de landstitel veroverde.... Read more »
  • Man in Zeeland aangehouden om conflict met NS-conducteur
    De politie heeft dinsdagavond in het Zeeuwse Rilland een 28-jarige man uit Goes aangehouden. De man zou een conflict hebben gehad met een conducteur, waarbij hij 'een moeilijk verwijderbare rode vloeistof' in het gezicht van de NS-medewerker zou hebben gespoten.... Read more »
  • Trainer Ranieri vertrekt bij voetbalclub Cagliari
    CAGLIARI (ANP/RTR) - Trainer Claudio Ranieri zit donderdag voor de laatste keer op de bank bij Cagliari. De Italiaanse voetbalclub en de 72-jarige coach gaan 'in goed overleg' uit elkaar, meldt de club uit de Serie A twee dagen voor het laatste competitieduel met Fiorentina.... Read more »
  • Plaatselijk schade door zware regen en wind, midden Nederland nog code geel
    Op meerdere plekken in Nederland heeft het onstuimige weer schade aangericht. Zware onweersbuien en windstoten hebben sinds het einde van de middag gezorgd voor weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en ondergelopen straten. In vijf provincies geldt nog code geel.... Read more »
  • Judoka Van Lieshout knokt zich potje voor potje naar wereldtitel
    Bij judoka Joanne van Lieshout moet enkele uren na het behalen van de wereldtitel nog bezinken wat ze heeft gepresteerd. De 21-jarige Brabantse veroverde als eerste Nederlandse in de klasse tot 63 kilogram het WK-goud.... Read more »
  • Bed & Breakfast-koppels weggeblazen door villa aan Loosdrechtse Plassen
    Normaal gesproken vliegen de kritiekpuntjes je om de oren in 'Bed & Breakfast', maar in nieuwe aflevering zijn het vooral complimentjes die de boventoon voeren. Ageeth en Joost, die een prachtige villa hebben aan de Loosdrechtste Plassen, komen als de grote winnaar uit de bus. Zowel de deelnemers áls de... Read more »

BLIK OP NIEUWS

    +

    Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

  • Amsterdammer (19) aangehouden als vermoedelijke gebruiker van chat-account 'Willem K.'
    De politie heeft op woensdag 15 mei een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden. 'Hij wordt ervan verdacht de gebruiker te zijn van het chat-account 'Willem K.' die verantwoordelijk zou zijn voor het geven van opdrachten voor het plaatsen van explosieven', zo meldt de politie dinsdag.... Read more »
  • Minder nieuwe studenten verpleegkunde en verzorgende
    De instroom van nieuwe mbo-studenten verpleegkunde is in het studiejaar 2023/2024 met 20 procent afgenomen vergeleken met 2021/2023 twee jaar eerder. Dit meldt het CBS dinsdag.... Read more »
  • Boom waait om en valt bovenop DHL-auto
    De onweersbuien die dinsdagavond over Nederland trokken gingen op lokale plekken ook gepaard met flinke windstoten.... Read more »
  • Meervoudig International Lieke Martens zet punt achter carrière
    Bondscoach Andries Jonker heeft 26 speelsters opgeroepen voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Finland. Voor Lieke Martens zullen de twee interlands tegen Finland haar laatste wedstrijden in Oranje worden. Zij zet een punt achter haar interlandcarrière.... Read more »
  • Defensie vergroot veiligheid helikopters met betere zelfbescherming
    Defensie gaat de zelfbescherming van 3 typen helikopters verbeteren en versterken. Dit meldt het ministerie van Defensie dinsdag.... Read more »
  • CPB na doorrekening coalitie akkoord: tekort daalt en koopkracht stijgt
    Het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB verbetert het overheidssaldo en de overheidsschuld in 2028 ten opzichte van de situatie met ongewijzigd beleid (‘het basispad’). De koopkracht van huishoudens stijgt in doorsnee met 0,2% per jaar ten opzichte van het basispad. Dat blijkt dinsdag uit de analyse van de... Read more »
  • Toename fraude via nepwebshops
    Nederland telt weer méér gevallen van webwinkelfraude dan de afgelopen twee jaren. Brancheclub Thuiswinkel.org ziet het aantal nepwebshops toenemen en ook het bedrag waarvoor consumenten worden opgelicht. Dit meldt het AD.... Read more »

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af
    DAVOS (ANP) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd. Het bericht Oprichter en voorzitter Klaus Schwab... Read more »
  • Vrouwen werken nauwelijks vaker, verschil met mannen blijft gelijk
    DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vrouwen zijn de afgelopen vijf jaar nauwelijks vaker gaan werken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna 69 procent van de vrouwen tot en met 75 jaar had in het eerste kwartaal van 2024 betaald werk, vergeleken met ruim 65 procent in 2019.... Read more »
  • Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht
    DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder. Het bericht Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht... Read more »
  • CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners
    DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau... Read more »
  • Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht
    DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder. Het bericht Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht... Read more »
  • Vakbonden kritisch na doorrekening coalitieplannen door CPB
    UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV reageren kritisch op de doorrekening van de coalitieplannen door het Centraal Planbureau (CPB). Zo spreekt CNV-voorzitter Piet Fortuin van een "gemiste kans dat middeninkomens er niet op vooruitgaan in de kabinetsplannen". Het bericht Vakbonden kritisch na doorrekening coalitieplannen door CPB verscheen eerst op... Read more »
  • Adoptiestichting: stop is “verschrikkelijk en onbegrijpelijk”
    DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Inez Teurlings van de Stichting Interlandelijk Geadopteerden (SIG) noemt de adoptiestop "verschrikkelijk en onbegrijpelijk". "Dit is heel slecht nieuws voor kinderen die niemand meer hebben. Zij hadden een mooie toekomst kunnen krijgen in Nederland, maar die kans wordt hen nu ontnomen." Het bericht Adoptiestichting: stop... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • BurnAware 17.8
    Versie 17.8 van het cd-, dvd- en blu-ray-brandprogramma BurnAware is uitgekomen. Dit programma is beschikbaar in een Free-versie en in betaalde Premium- en Professional-edities, met prijzen van respectievelijk dertig en veertig dollar. De betaalde uitvoeringen hebben extra functionaliteit, zoals voor het kopiëren van schijfjes en het rippen van audio-cd's. Op... Read more »
  • ASUS onthult Vivobook S 15 Copilot+-varianten met oledscherm
    ASUS kondigt de vernieuwde Vivobook S 15-serie laptops aan die aan Microsofts Copilot+-vereisten voldoet. De laptops worden aangedreven door een Snapdragon X-soc en zijn gericht op AI-functies. De nieuwe Vivobook S 15's komen op 18 juni uit voor tenminste 1299 euro.... Read more »
  • IGN Entertainment neemt gamemerken Eurogamer, GamesIndustrie.biz en VG247 over
    IGN Entertainment heeft de overname van alle gamejournalistiekmerken van Gamer Network aangekondigd. Onder meer Digital Foundry, GamesIndustry.biz, Eurogamer, Rock Paper Shotgun, VG247, Dicebreaker, Nintendo Life en Push Square vallen hieronder. .... Read more »
  • Delta verhoogt per 1 juli prijzen kabelabonnementen internet en bellen
    Delta kondigt een prijsverhoging van uiteenlopende internet- en telefoniepaketten via coaxkabel aan. In alle gevallen gaat het om maximaal enkele euro's per maand. Volgens de Nederlandse provider zijn kosten gestegen en speelt inflatie een rol. De nieuwe prijzen gaan op 1 juli in.... Read more »
  • Usenet Explorer 6.0
    Alex Birj heeft versie 6.0 van Usenet Explorer uitgebracht. Met dit programma kunnen bestanden van Usenet worden gedownload. Usenet Explorer kenmerkt zich onder meer door een laag processor- en geheugengebruik, en uitgebreide mogelijkheden, wat het voor beginnende gebruikers misschien minder geschikt maakt. Versie 6.0 is een grote release waarin de... Read more »
  • Microsoft onthult autonome Copilot Agent- en Team-werknemers
    Microsoft onthult tijdens het Build-evenement een autonome digitale 'werknemer', een Copilot Agent. De tool moet zelfstandig in een bedrijf geïntegreerd kunnen worden en zelfstandig taken kunnen uitvoeren. Verder moet Team Copilot vergaderingen gaan begeleiden en sturen.... Read more »
  • HP brengt Omni- en EliteBooks met Snapdragon X-soc uit en versimpelt pc-series
    HP heeft twee nieuwe laptops met een Snapdragon X Elite-processor aangekondigd. De Omnibook X en EliteBook Ultra. Het bedrijf wil zijn line-up van laptops verder in de toekomst versimpelen, waarbij de Omni-reeks voortaan voor consumenten is en de EliteBooks voor zakelijke gebruikers.... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • ‘Mark Rutte heeft goede band met Jaïr omdat hij niet kritisch is’
    Jaïr Ferwerda en Mark Rutte© RTL Mark Rutte, nog altijd de demissionair premier van ons land, zien we om de haverklap voor de camera van de jolige Jaïr Ferwerda. Waarom klikken ze zo goed? “Hij is niet kritisch.” Sam Hagens, de politiek verslaggever van Hart van Nederland, verheugt zich ontzettend... Read more »
  • SBS-baas streng voor Hans Kraay jr.: ‘Dán moet je ontslag nemen!’
    Hans Kraay jr. en Tina Nijkamp© RTL Tina Nijkamp is als SBS 6-baas echt héél streng geweest voor Hans Kraay jr. Ze gaf hem op een gegeven moment zelfs de optie om ontslag te nemen. “Dan word je maar freelancer!” Het is jaren geleden, toen de mannen van VI nog... Read more »
  • Olcay Gulsen en Ruud de Wild niet bevriend met elkaar: ‘Door hem’
    Ruud de Wild en Olcay Gulsen© PowNed Olcay Gulsen en Ruud de Wild zijn na hun relatiebreuk niet verder gegaan als vrienden. De reden? Hij wil dat niet, zegt de onderneemster. “We hebben geen normaal contact met elkaar.” De reallifesoap van Olcay Gulsen en Ruud de Wild was volgens critici... Read more »
  • Danny de Munk-drama opnieuw opgerakeld: ‘Dit is echt niet oké’
    Danny de Munk© RTL Danny de Munks wereld stond op zijn kop toen een vrouw, deze maand precies twee jaar geleden, aangifte tegen hem deed wegens verkrachting. Het wordt nu opgerakeld. “Niet oké!” De vrouw beschuldigde Danny de Munk ervan hem zestien jaar geleden te hebben verkracht, maar vanwege onvoldoende... Read more »
  • Maan ziet comeback floppen, AD kraakt haar af: ‘Dit is zeldzaam’
    Maan de Steenwinkel© NPO Het is allemaal ontzettend pijnlijk: Maan de Steenwinkel wordt getroffen door hetzelfde probleem waar André Hazes jr. mee kampt. “Haar comeback is absoluut geen succes.” André Hazes jr. hoopte met zijn lange afwezigheid op een soort Adele-effect: ontastbaar worden door je heel lang niet te laten... Read more »
  • Frans Bauer kan niet liegen voor camera Shownieuws: ‘Hahaha!’
    Frans Bauer© SBS Het lukt Frans Bauer niet om diplomatiek te blijven voor de camera van Shownieuws als hij wordt gevraagd of er een nieuw seizoen van zijn hitsoap De Bauers komt. “Hahahaha.” Het is momenteel een gigantisch succes op de donderdagavond van NPO 1: de reallifesoap De Bauers –... Read more »
  • Moet Wendy van Dijk wijken? ‘Hélène scoort daar gewoon beter’
    Hélène Hendriks en Wendy van Dijk© SBS Het is ongelooflijk hoe snel Hélène Hendriks de belangrijkste vrouwelijke tv-ster van SBS 6 is geworden. Ze heeft iedereen voorbijgestreefd: van Linda tot Wendy. “Zij moet nu plaatsmaken.” Hélène Hendriks is momenteel misschien wel het belangrijkste gezicht van SBS 6. Niet alleen vanwege... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Kunstenaar met bruiningszalf heeft z’n roeping in het leven gevonden
    Bruiningszalf. Daar kun je nu nog eens leuke dingen mee doen. Naast dat het je een zomers tintje geeft en je melkflessen wegwerkt, kun je daar ook mooie kunst op je lichaam mee maken. Dat is precies de hobby van deze kunstenaar in spé. Hij heeft zichzelf onder gesmeerd, en... Read more »
  • Turkse ijscoboer heeft z’n schatje van vanavond gevonden en danst met haar
    Een stukje koeltoer naar de mensen toe: Cilgin Dondurmaci. Hij verkoopt ijsjes aan meisjes. En niet onverdienstelijk, want nu heeft Cilgin even een toppertje aan de haak geslagen, daar krijgt een paard de hik van. Het verhaal zou bijzonder zijn geweest als Cilgin een doodgewone ijsverkoper zou zijn,...... Read more »
  • Aftermath beelden van turbulente vlucht tussen Londen en Singapore van Singapore Airlines
    Ga je binnenkort vliegen? Dan zeker dit nieuws even overslaan. Op een vlucht tussen Londen en Singapore zijn dinsdag namelijk 53 mensen gewond geraakt. Zeven van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook is er een dode gevallen, namelijk een 73-jarige Brit. Volgens de Thaise autoriteite...... Read more »
  • Carpoolen iets te letterlijk genomen en dat heeft ook wel weer wat
    Weet je nog dat we ineens met z’n allen moesten gaan carpoolen? Begin jaren 90 was dit volgens de Verkeer en Waterstaat minister Hanja Maij-Weggen de manier om het fileprobleem op te lossen. Er kwam zelfs een miljoenen en miljoenen kostende carpoolstrook die voor geen meter bleek te werken. Een... Read more »
  • Mexicanen komen gemakkelijker dan ooit over de muur
    Het idee van de muur bij Mexico in Amerika, is dat niemand er overheen gaat. Die muur doet al jaren z’n dienst niet. Net als de grenswachters. Niets tegen te beginnen, dat klimmend tuig. Sta je dan toe te kijken met je quadje en je politieuniform. Het eerste dat die... Read more »
  • Wielrenners schakelen zichzelf uit na frontaaltje
    Ja, nu kunnen we weer een heel pleidooi houden over waarom wielrenners verschrikkelijk volk zijn. Dat ze zelf altijd het idee lijken te hebben echt goed te zijn in hun hobby sport, dat ze zelf het idee hebben dat ze de Tour rijden terwijl ze de openbare weg onveilig maken... Read more »
  • Mensen denken dat AI foto echt is en nu wil iedereen op vakantie naar Santorini in Griekenland
    Santorini is een ringvormige eilandengroep in de Egeïsche Zee, die bij de Cycladen horen. Het ligt ten noorden van Kreta en ten zuiden van Naxos en Paros. Het grootste eiland heeft dezelfde naam, Santorini of Thira. En veel mensen zijn op dit moment aan het kijken voor een vakantie naar... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • iCulture Vandaag: dit was dinsdag 21 mei 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op dinsdag 21 mei 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was dinsdag 21 mei 2024 lees je op iCulture.... Read more »
  • Sonos Roam 2 vs Sonos Move 2: de verschillen zijn groot
    Twijfel je tussen de Sonos Roam 2 en de Sonos Move 2, de twee draagbare speakers van Sonos die allebei een update hebben gekregen? Dan vind je in deze vergelijking van functies en eigenschappen het antwoord op de vraag: welke past bij jou? Het artikel Sonos Roam 2 vs Sonos... Read more »
  • Bugfixes: Apple brengt tvOS 17.5.1 uit
    Erg veel reden hebben we niet om enthousiast te worden van de nu verschenen update tvOS 17.5.1. Een paar dagen na iOS 17.5.1 krijgt ook de Apple TV nog een kleine bugfix-update. Apple verklapt niet wat er nieuw is. Het artikel Bugfixes: Apple brengt tvOS 17.5.1 uit lees je op... Read more »
  • Vanaf nu reis je met Apple Pay in de metro van Parijs
    Erger jij je ook altijd zo aan de papieren kaartjes die je nog in de Parijse metro moet gebruiken? Daar komt verandering in, want voortaan kun je gebruik maken van Apple Pay. Het artikel Vanaf nu reis je met Apple Pay in de metro van Parijs lees je op iCulture.... Read more »
  • Welk iPad-toetsenbord past op mijn iPad?
    Apple heeft meerdere toetsenbordhoezen voor de iPad: van het Magic Keyboard tot het Smart Keyboard Folio. Welk iPad-toetsenbord past op jouw iPad? Je leest het hier! Het artikel Welk iPad-toetsenbord past op mijn iPad? lees je op iCulture.... Read more »
  • Sonos Roam 2: draagbare speaker nu sneller in gebruik te nemen
    De Sonos Roam 2 is verschenen: een nieuwe draagbare speaker met wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Dit is er nieuw! Het artikel Sonos Roam 2: draagbare speaker nu sneller in gebruik te nemen lees je op iCulture.... Read more »
  • iPad Air 2024 vs iPad Air 2022: de grootste verschillen op een rij
    De nieuwe iPad Air 2024 heeft diverse verbeteringen, maar wat is nou echt het verschil met de iPad Air 2022? We duiken in de verschillen tussen de iPad Air 2024 en de iPad Air 2022. Het artikel iPad Air 2024 vs iPad Air 2022: de grootste verschillen op een rij... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Deze platte achtcilinder hoort bij een… S2000?
    Waarom je altijd even de eigenaar van een iconische naam moet vragen of dat mag: deze platte achtcilinder hoort niet bij de S2000 die je verwacht. Er is een reden dat namen voor auto’s vaak vastgelegd worden, en nee, niet perse zodat journalisten kunnen speculeren erover. Het is meer vastleggen... Read more »
  • Dít is de twintigste officiële BMW Art Car
    Art Car nummer twintig van BMW is officieel en gaat écht racen! Het idee van BMW en kunstzinnige raceauto’s resulteerde in de welbekende Art Car-serie. Het begon met een Calder-versie van de BMW 3.0 CSL, maar al snel groeide het uit tot een leuke samenwerking tussen BMW en vele bekende... Read more »
  • McLaren Senna heeft eindelijk zijn naam verdiend
    McLaren gebruikt de naam Senna waarvoor ‘ie bedoeld is, met een Senna. Het is lef hebben, je auto vernoemen naar iemand die door velen wordt gezien als één van de beste F1-coureurs ter wereld. Maar ja, als iemand het dan mag, is het McLaren wel. Dat automerk ontstond vanuit het... Read more »
  • Gaafste SUV van het moment heeft een (forse) prijs
    Keiharde opinie: dit is de mooiste SUV die je kan kopen voor je centen. Nu is ook duidelijk hoe veel centen precies. We dagdromen vaak over concept cars die het daglicht niet hebben gehaald. Of wel, maar dan in dusdanig gematigde vorm dat het eigenlijk niet hetzelfde voelt. Uiteraard moet... Read more »
  • Mijn Auto: de Skoda Octavia RS van Yaniek
    Yaniek gaat voor uniek en kiest een Skoda Octavia RS in plaats van een Golf GTI. Dit artikel Mijn Auto: de Skoda Octavia RS van Yaniek verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • In dit huis ben jij ook helemaal klaar voor een plug-in Porsche 911
    Da’s wel fijn. Als de plug-in Porsche 911 straks op de markt komt, kun jij hem thuis opladen… Een revolutie. Zo mogen we de facelift van de Porsche 911 wel noemen. Niet ondat de 992.2 er zo vreselijk anders uit komt te zien, maar wel vanwege wat er onder de... Read more »
  • VideoWaarom mag je niet bellen tijdens het tanken?
    Is wel een interessante vraag, niet? Waarom mag je niet bellen tijdens het tanken… Wij weten natuurlijk niet of jij je eraan houdt, maar je mag niet bellen bij tankstations. Je hebt vast de bordjes weleens gezien waarop een doorgestreepte telefoon staat. Een beetje zoals de foto hierboven … Maar... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

    +

    HET IS KOERS!

  • Giro 2005: Ivan verliest, Ivan wint
    Grote slokken ijskoud water glijden op hoge snelheid door een uitgedroogde slokdarm. De combinatie van de door de slikreflex uitgeoefende druk en de zwaartekracht, doen het vocht als een tsunami in een nagenoeg lege rennersmaag belanden. De 178 kilometer lange twaalfde Giro-etappe van 2005 door de Noord-Italiaanse provincies Belluno en... Read more »
  • De tand van Thymen
    Je zou het niet zeggen als je hem nu zo op kop ziet sleuren in de Giro, maar vorig jaar was Thymen Arensman er heel anders aan toe. In etappe 7 van de Vuelta viel hij en lag er een tijdlang eng bij. Het had veel slechter af kunnen lopen... Read more »
  • VideoRadio Stelvio AFL177 – De Storerzender
    De langstlopende wielerpodcast in België kijk je nu ook op YouTube! 🗣️ Gijs Van Hoecke (Intermarché-WG) 🗣️ Stijn De Bock 🗣️ Jonas Vergauwen Twee Parelvissers en een topsecretaris palaveren over die verschrikkelijke gravelrace in Aachen, met nog wat extra droge details van Greg Van Avermaet. En verder? Over De Lie,... Read more »
  • Welkom in de Giro, jongûh
    Afgelopen zondag was Nederland wel toe aan een oppeppertje vanwege de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie-songfestival. Die nieuwe energie kregen we van de jonge Olav Kooij van Visma - Lease A Bike, rugnummer 174, 1.84 m en 72 kg. In de etappe van Avezzano naar Napels was hij... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 4: L-B-L
    Beelden vanuit de lucht. Op de achtergrond het ritmische en rustgevende geluid van een helikopter. We zien Luik. De skyline van de stad. De Maas op de voorgrond en het groen in de verte. De herhaling van de finish hebben we enkele keren in beeld gezien. Het bijzonder vormgegeven station... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 3: Een streep in Vilt
    Ik ga precies in het midden staan. Zoals een klein jochie droomt op de middenstip te staan in het stadion van z’n favoriete voetbalclub. Ik ben geen jongetje meer, maar voel wel iets van een jongensdroom. Een speciaal gevoel. Kippenvel. Ook zonder een menigte publiek. Ook zonder voorbijrazende renners. Hier... Read more »
  • Vier maal zondagkoers – Deel 2: Een kruispunt, een boom
    Een plek van heldendaden, een plek van melancholie, een plek van erop of eronder, een plek van winnen of verliezen; de dood of de gladiolen. Een plek die zich ontdoet van iedere opsmuk. Een plek die daarmee doet denken aan iets hogers, of juist iets elementairs. Een mythische plek waar... Read more »

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Jip Janssen viert finale: ‘Vond het gewoon een mooie celebration’
    Toen maandag aan het begin van de avond de stofwolken van de tweede play-offdag waren opgetrokken, was Kampong ineens de hoogstgeplaatste ploeg die nog over was. De nummer drie van de reguliere competitie won zelf tweemaal van Oranje-Rood en zag eerder op de dag underdog Rotterdam verrassen tegen Bloemendaal. Maar... Read more »
  • Missie van Amsterdam en De Nooijer mislukt: ‘Dit is pijnlijk’
    Het eerste seizoen als coach van de dames van Amsterdam zit erop voor Teun de Nooijer. De ploeg strandde in de halve finale tegen concurrent SCHC, nadat er in eigen stadion met 1-2 verloren werd. De missie van de landskampioen is mislukt en dat doet pijn in de hoofdstad.  ‘Dames,... Read more »
  • Trainerscarrousel HK: Ageeth Boomgaardt en Tilburg uit elkaar
    Trainers komen en gaan in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. In dit overzicht van het seizoen 2023/2024 houden we alle mutaties bij van de hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl. 21 mei Ageeth Boomgaardt en Tilburg gaan definitief uit elkaar. Na vier seizoenen komt er per 1 juni... Read more »
  • Hoe het jonge Rotterdam topfavoriet Bloemendaal uitschakelde
    Rotterdam werd lange tijd gezien als een talentvolle, maar onervaren ploeg, die nog niet rijp genoeg was om topwedstrijden te winnen. Met dat stempel rekende Rotterdam maandagmiddag af. De underdog wipte topfavoriet Bloemendaal uit de play-offs (1-3), in het hol van de leeuw. ‘Dit was onze beste wedstrijd van het... Read more »
  • Maartje Krekelaar: ‘De play-offs maken zoveel los bij ons’
    Met de grootste zege ooit in de historie van de play-offs (7-0) en een 10-0 totaalscore tegen Kampong plaatste Den Bosch zich maandag voor de finale om de landstitel, waarin SCHC komend weekend de tegenstander is. De formatie van coach Marieke Dijkstra heeft op het juiste moment de killermode geactiveerd.... Read more »
  • De tranen van Blaak: ‘Dit was geen publiekswissel, hè?’
    Met rode ogen liep Pirmin Blaak maandagmiddag van het veld bij Oranje-Rood. Door de dubbele nederlaag (1-0, 4-2) tegen Kampong zitten niet alleen zijn play-offs erop, maar komt er ook een einde aan zijn Hoofdklasse-loopbaan. De keeper staat vanaf komend seizoen onder de lat bij Braxgata uit België. Het was... Read more »
  • Update: ticketverkoop finales play-offs van start gegaan
    De ticketverkoop voor de finales van de play-offs in zowel de Tulp Hoofdklasse Dames als Heren is van start gegaan. De verkoop van kaarten voor de damesfinale begon maandag 20 mei om 20.00 uur en voor de heren een uur later, om 21.00 uur. De finalisten bij de dames zijn... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s