Nieuws, Blogs en Sport Nederland

Een overzicht van Nederlandse Nieuws-, Blogs en Sportsites

?wi=362754&ws=

Nieuws Nederland

RTL NIEUWS

BLIK OP NIEUWS

NU.NL

NIEUWS.NL

    +

    Nieuws.nl

  • Kort onrustig aan de rand Museumplein na pro-Palestijnse mars
    AMSTERDAM (ANP) - Na afloop van de pro-Palestijnse mars was het zaterdag kort onrustig aan de rand van het Museumplein. Na twee knallen van mogelijk vuurwerk ontstond onrust in een groep demonstranten. Een aantal van hen zette de achtervolging in op verschillende mannen. Twee van hen zijn daarna afgevoerd door... Read more »
  • Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond
    LEEUWARDEN (ANP) - Joost Klein is zaterdagavond niet bij de Europaparty in Leeuwarden. Dat meldt de organisatie van het feest. Het feest gaat ondanks de diskwalificatie van Joost Klein wel gewoon door. Het bericht Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
  • Pro-Palestijnse mars eindigt op het Museumplein in Amsterdam
    AMSTERDAM (ANP) - De pro-Palestijnse mars ter nagedachtenis van 76 jaar Nakba, ofwel catastrofe, is rond 16.30 uur aangekomen op het Museumplein in Amsterdam. Een deel van de demonstranten vertrekt. Anderen luisteren op het plein naar muziek en zwaaien met Palestijnse vlaggen. Ook worden er leuzen geroepen. Het bericht Pro-Palestijnse... Read more »
  • Pogacar steviger in het roze na opnieuw ritwinst in Giro d’Italia
    PRATI DI TIVO (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveense klassementsleider van UAE Team Emirates won na een bergrit over 152 kilometer de spint van een favorietengroepje in het skioord Prati di Tivo. Het bericht Pogacar steviger in... Read more »
  • UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro
    AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de universiteit. Het bericht UvA schat... Read more »
  • Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam
    AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht... Read more »
  • Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie
    MALMÖ (ANP) - De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een "situatie" bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement. Het bericht Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »

TWEAKERS

    +

    Tweakers Mixed RSS Feed

  • Mark Gurman: Apple en OpenAI staan op punt om overeenkomst te sluiten
    Apple en OpenAI staan op het punt om een overeenkomst sluiten over het gebruik van ChatGPT in iOS 18. Dat schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman. Het Amerikaanse techbedrijf zou ook nog steeds gesprekken aan het voeren zijn met Google over Gemini.... Read more »
  • EA denkt na over implementatie van advertenties in games
    Electronic Arts beschikt over enkele teams die nadenken over hoe het bedrijf advertenties kan gaan implementeren in games. EA denkt dat reclame de groei van het bedrijf kan stimuleren, maar zegt ook dat deze ontwikkeling zich nog in een vroeg stadium bevindt.... Read more »
  • Google werkt aan Spatial Audio voor ChromeOS
    Google lijkt ondersteuning voor Spatial Audio aan ChromeOS te willen toevoegen. Dat blijkt uit code die in een nieuwe build van ChromeOS is ontdekt. Het is niet duidelijk of en wanneer Google deze functie wil uitrollen.... Read more »
  • PeaZip 9.8.0
    Versie 9.8.0 van PeaZip is verschenen. Dit archiveringsprogramma wordt onder een opensourcelicentie beschikbaar gesteld, en downloads zijn beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het programma wil zich van de concurrentie onderscheiden door zich te specialiseren in veiligheid. Het versleutelen van data is dan ook een van de voornaamste functies van... Read more »
  • Google Cloud wist per ongeluk account van Australisch pensioenfonds
    Google Cloud heeft vorige week enkele fouten gemaakt bij het account van UniSuper: een Australisch pensioenfonds voor academici. Hierdoor werd alle data van de organisatie bij Google Cloud gewist en verloren honderdduizenden klanten toegang tot hun financiële gegevens.... Read more »
  • Gerucht: Dell werkt aan Inspiron- en XPS-laptops met Snapdragon X-soc
    Computerfabrikant Dell zou dit jaar een nieuwe Inspiron 14- en XPS 13-laptop willen uitbrengen. Deze laptops zouden volgens geruchten over een Qualcomm Snapdragon X-soc beschikken. Het is niet duidelijk wanneer de apparaten op de markt verschijnen.... Read more »
  • Q-Dir 11.64
    Software OK heeft versie 11.64 van Q-Dir uitgebracht. Q-Dir is een gratis filemanager. Het ziet er een beetje uit als Windows Verkenner, maar dan met vier schermen, waardoor het eenvoudig is om bestanden te verplaatsen, beheren of bekijken. Dit verklaart ook meteen de naam: de Q staat voor quad. De... Read more »

MEDIACOURANT

    +

    Mediacourant.nl

  • Stopt Nederland met Songfestival na diskwalificeren Joost Klein?
    Joost Klein en Cornald Maas© Ruud Janssen, Ruud Baan Stopt Nederland met het Eurovisie Songfestival nu op het allerlaatste moment is besloten dat Joost Klein vanavond niet op mag treden in de grote finale? “Alles kan gebeuren.” Het zit erop voor Joost Klein: vlak voor de finish is hij gediskwalificeerd... Read more »
  • Francis van Broekhuizen inderdaad miljonair? ‘Ja, dat stond ergens’
    Francis van Broekhuizen© MAX Francis van Broekhuizen ontkent dat ze door haar jonge tv-carrière al miljonair is geworden. “Maar ik heb het niet slecht, nee. Ik heb nu een hobby en dat is echt een heel dure hobby.” Operazangeres Francis van Broekhuizen werd in 2020 plotseling een bekende Nederlander door... Read more »
  • Nasrdin Dchar geen groot succes als RTL 4-ster: ‘Oef, tegenvaller’
    Nasrdin Dchar© RTL Het RTL 4-debuut van Nasrdin Dchar is niet bepaald succesvol verlopen, meldt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. Zijn programma Bestemming X is geen grote hit. “Oef, wat een tegenvaller.” Mocro Maffia-ster Nasrdin Dchar maakte gisterenavond zijn debuut als presentator op RTL 4, namelijk als het gezicht van de nieuwe... Read more »
  • Gerard Joling na incident klaar met Joost Klein: ‘Onsympathiek’
    Joost Klein en Gerard Joling© NOS, RTL Gerard Joling is na het incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival wel een beetje klaar met de zanger. “Dan denk ik: man, pas je aan en maak het mooi af. Wat een kansen krijgt hij!” Het is nog altijd onduidelijk of... Read more »
  • Roxane Knetemann: ‘Ja, ik zou Johan wél hebben tegengesproken’
    Roxane Knetemann© SBS 6 Roxane Knetemann zou Johan Derksen, in tegenstelling tot Albert Verlinde en Merel Ek, wél hebben aangepakt als zij in de Habtamu-uitzending had gezeten. Althans, dat zegt ze zelf. Om de zoveel tijd is Vandaag Inside onderdeel van een grote mediarel. Ook laatst weer, toen Johan Derksen... Read more »
  • Hélène Hendriks buigt voor Tina Nijkamp: ‘Ja, toch eens nadenken’
    Hélène Hendriks en Tina Nijkamp© SBS, NPO Hélène Hendriks buigt voor de kritiek van Tina Nijkamp op haar talkshow De Oranjezondag. Het lijkt erop dat ze haar ronde tafel tóch overboord gooit. “Je moet er toch naar luisteren.” Het is een flinke tegenvaller voor Hélène Hendriks: ze doet morgenavond alweer... Read more »
  • Johan Derksen adviseert Joost Klein: ‘Neem eerste vliegtuig terug!’
    Joost Klein en Johan Derksen© Ruud Janssen, SBS Johan Derksen adviseert Joost Klein om het eerste vliegtuig van Malmö naar Nederland te nemen nu ze hem op het strafbankje hebben gezet. “Je laat je toch niet zo piepelen daar!” Het is nog niet eerder gebeurd in de geschiedenis van het... Read more »

Blogs Nederland

SKOFTEN

VKMAG

    +

    News - VK Magazine

  • Ram anders met je pick-up je eigen garage en twee andere aan gort
    Helemaal zeker zijn we er niet van, maar voor zover we hebben kunnen nagaan zou de 50-jarige bestuurder van een pick-up met een slokje op achter het stuur gekropen zijn. Daarbij is volgens deze man zelf het gas blijven hangen en daardoor reed hij met zijn auto zijn eigen garage... Read more »
  • Man man man: Joost Klein gediskwalificeerd vanwege dreigende beweging naar de camera
    De AVROTROS noemde het diskwalificeren van Joost Klein van de finale van het Eurovisie Songfestival al disproportioneel en waarschijnlijk is het dat ook. Joost zou namelijk een dreigende beweging naar een camera hebben gemaakt. Dit meldt de AVROTROS zaterdag in de eerste uitgebreide reactie na de di...... Read more »
  • Influencer in de dop Amina kreeg de volle laag
    We hebben er weer eentje gevonden hoor. Zelfbenoemd curve model en female traveler die zichzelf toch wel heel erg belangrijk vindt en dat maar wat graag met de wereld deelt. Aantal volgers? 9134 op het moment van schrijven. Dat valt allemaal nog een beetje tegen dus als je echt gezien... Read more »
  • De meest originele opening van een winkel die je ooit hebt gezien: "Wij zijn allemaal Hollanders"
    Je krijgt niet elke dag de vraag om een supermarkt in Bergen op Zoom op een hele originele manier te openen. Toch hebben de mensen van Avantage Supermarkt deze vraag ergens neergelegd en ze hebben een origineel antwoord gekregen wat tot uitvoer is gebracht. Zo zien we op deze beelden... Read more »
  • Schommel van speeltoestel niet gebouwd voor kolos van een kerel
    Waarom schaffen mensen een speeltoestel aan voor in de tuin? Zodat de kinderen wat te klauteren en te klimmen hebben, toch? Dat is tenminste doorgaans de reden. Waarom zijn er dan nog steeds volwassenen die gebruikmaken van zo’n speeltoestel? Daar is het toch helemaal niet voor gemaakt.En dan heb je...... Read more »
  • Ome Anton mag geen ruzie meer maken met zijn vrouw
    Blijf lekker in je luie stoel zitten, want we nemen je mee naar een plek waar de huisjes op wielen staan. Waar je jezelf niet druk maakt om het songfestival of andere aanverwante zaken, maar of je ergens blikjes kunt vinden die je in kunt leveren voor statiegeld. En op... Read more »
  • BAM! JOOST KLEIN GEDISKWALIFICEERD EN MAG NIET MEER MEEDOEN AAN EUROVISIE SONGFESTIVAL 2024
    Joost Klein heeft inderdaad geschiedenis geschreven, want zojuist is bekend geworden dat Joost Klein niet meer mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Joost Klein is gediskwalificeerd omdat hij een medewerker van het festival zou hebben bedreigd. Nog nooit eerder werd een land uit de liedjescom...... Read more »

GEENSTIJL

DAILYBASE

ICULTURE

    +

    iCulture.nl: Apple-nieuws met een bite!

  • Weekend kijktips: Dark Matter, Doctor Who, Past Lies en meer
    We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series. Het artikel Weekend kijktips: Dark... Read more »
  • Force Touch: een drukgevoelige inputmethode voor je trackpad
    Dankzij Force Touch kun je acties uitvoeren door extra hard te drukken. Het werkt op trackpads, zoals die in de MacBook. Het artikel Force Touch: een drukgevoelige inputmethode voor je trackpad lees je op iCulture.... Read more »
  • Maak kennis met John Ternus: de volgende CEO van Apple?
    John Ternus is de afgelopen jaren regelmatig te zien bij de aankondiging van nieuwe Apple-producten. Er gaan zelfs geruchten dat Ternus de grootste kanshebber is om de volgende CEO van Apple te worden. Hoog tijd om kennis te maken met deze potentiële opvolger van Tim Cook! Het artikel Maak kennis... Read more »
  • Doorzoek gescande documenten met de Notities-app
    Je kunt gemakkelijk een document scannen en doorzoeken in de standaard Notities-app. Apple heeft uitgebreide ondersteuning voor OCR (Optical Character Recognition) en dat biedt interessante mogelijkheden. Het artikel Doorzoek gescande documenten met de Notities-app lees je op iCulture.... Read more »
  • Apple Watch Mirroring: zo bedien je de Apple Watch vanaf je iPhone
    De Apple Watch bedienen vanaf je iPhone kan dankzij de toegankelijkheidsfunctie Apple Watch Mirroring. Deze functie wordt ook wel synchrone Apple Watch-weergave genoemd. Wij laten je zien hoe dit werkt en wat je hiervoor nodig hebt. Het artikel Apple Watch Mirroring: zo bedien je de Apple Watch vanaf je iPhone... Read more »
  • Razendsnel antwoorden op chatberichten met Quick Reply
    Met Quick Reply kun je snel antwoorden op een ontvangen bericht in een chat-app zoals WhatsApp, Telegram, Signal en meer. Zonder de app te openen, kun je reageren op een melding. Deze tip legt uit hoe de functie werkt en wat de mogelijkheden zijn. Het artikel Razendsnel antwoorden op chatberichten... Read more »
  • iCulture Vandaag: dit was vrijdag 10 mei 2024
    Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 10 mei 2024? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag. Het artikel iCulture Vandaag: dit was vrijdag 10 mei 2024 lees je op iCulture.... Read more »

AUTOBLOG

    +

    Autoblog.nl

  • Ford probeert klanten Tesla te verkopen met promotiemateriaal?
    De klanten inzichtelijk maken waarom jouw product beter is, een goede verkoopstrategie. Behalve als…de concurrentie beter is? Ford lijkt klanten haast een Tesla te willen verkopen. Er vallen kneiterharde klappen in de autowereld nu de opmars van de EV ietwat afkoelt. Meer en meer fabrikanten zeggen investeringen te vertragen of... Read more »
  • Plooij: “Verstappen blijft, drie rookies, Bottas en Ocon verhuizen”
    Jack Plooij weet al wat wij allen nog niet weten. Maar nu dus wel. Verstappen blijft, er komen talloze rookies bij en Ocon en Bottas gaan naar andere teams. Het silly season in de Formule 1 is dermate spannend dat dingen verzinnen eigenlijk niet nodig is. Maar net als bij... Read more »
  • Koop de BMW M140i van een legende op Marktplaats
    Jij wil natuurlijk de enige recente hot hatch met achterwielaandrijving. Nu kan je dit oranje exemplaar van een legende kopen, op Marktplaats. Koooooop dan!1!! De laatste BMW 1-Serie is alweer enkele jaren van de markt verdwenen. Maar onder liefhebbers, sterft het compacte RWD kanon natuurlijk nooit. Een C-segmenter met zes-in-lijn... Read more »
  • Video: motormuis denkt dat hij kan vliegen
    Dit ongeïdentificeerde vliegend object is een deelnemer aan een motorrace in Noord-Ierland. Je kan echter onbezwaard de indrukwekkende beelden bekijken. Want wonder boven wonder, leeft de beste man gewoon nog. Dit artikel Video: motormuis denkt dat hij kan vliegen verscheen eerst op Autoblog.nl.... Read more »
  • VideoCompacte hot hatch voor 15K – Autoblog Advies
    Wat is de leukste compacte hot hatch als je 15 mille erop kunt stukslaan? Dat gaan we uitzoeken. Snel, nu het nog kan. Een leuke auto! Het lijkt erop alsof het aantal hard aan het dalen is als het gaat om de leuk sturende funauto. Dat gaat uiteindelijk ook zijn... Read more »
  • Goedkope EV met steelies is stiekem best wel cool
    Zeg nou zelf: dit ziet er toch gewoon tof uit? We worden werkelijk doodgegooid met elektrische cross-overs uit Azië, dus het is al een hele verademing als een EV geen cross-over is. En het is helemaal een verademing als het eigenlijk gewoon een heel tof ding is. Want dat is... Read more »
  • 7 zeer zeldzame cabrio’s gespot
    We zetten 7 exclusieve cabrio’s op een rij die in het wild gespot zijn. De lente is op dit moment in volle gang, dus dit is een mooi moment om het eens te hebben over cabrio’s. Cabrio’s zijn er in allerlei soorten en maten, maar we gaan vandaag kijken naar... Read more »

Sport Nederland

SPORTNIEUWS.NL

No RSS Item

FC UPDATE

RACING NEWS NEDERLAND

HET IS KOERS

No RSS Item

NU.NL – SPORT

HOCKEY.NL

    +

    Hockey.nl

  • Ticketverkoop play-offs Tulp HK Heren om 20.00 uur van start
    De ticketverkoop voor de halve finales van de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren gaat zaterdag 11 mei om 20.00 uur van start. De play-offdeelnemers zijn Bloemendaal, Oranje-Rood, Kampong en Rotterdam. Tickets voor de halve finales bij de dames kunnen vanaf zondag 12 mei worden aangeschaft. Ticketverkoop Datum Wedstrijd Aanvang... Read more »
  • Round-up Tulp HK (H): degradatie Schaerweijde, EHL-ticket B’daal
    De heren van Schaerweijde zijn zaterdag gedegradeerd uit de Tulp Hoofdklasse. De ploeg uit Zeist verloor in eigen huis met 5-3 van Rotterdam. Laren en HGC gaan proberen zich via de play-outs te handhaven op het hoogste niveau. Bloemendaal sloot de reguliere competitie af op een eerste plaats. Dat levert... Read more »
  • Landelijk O18: uitslagen en standen na twaalfde speelronde
    Hieronder de uitslagen van de twaalfde speelronde van de tweede fase Landelijk O18. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app. In de Landelijke competitie gaan de nummers één en twee van de... Read more »
  • Landelijk O16: Tilburg JO16 pakt ticket na zege in topper
    Tijdens de achtste speelronde van de Landelijke Jeugd heeft Tilburg JO16 zich voor de kwartfinales van het NK geplaatst. Dat deed ook Kampong JO16. Bij de Meisjes kan SCHC zich opmaken voor de strijd om de nationale titel. Hieronder de uitslagen van de achtste speelronde van de tweede fase Landelijk... Read more »
  • Silver Cup: dames Maastricht en heren Rijswijk weer in finale
    De finalisten van de Silver Cup zijn bekend. De eindstrijd bij de heren gaat tussen Athena en Rijswijk. Bij de dames spelen DES en Maastricht om de winst in het tweede bekertoernooi. Beide finales worden op zaterdag 18 mei op het terrein van MHC Oss gespeeld. Voor het tweede jaar... Read more »
  • Van der Looy speelde maanden met angst: ‘Vooral mentaal spel’
    Hij was in de bloei van zijn hockeycarrière. Juist toen ging het verkeerd. Jasper van der Looy scheurde tot twee keer toe zijn achillespees af. Bijna twee seizoenen stond de verdediger van Tilburg langs de kant. Het leidde tot twijfels. En angst. ‘Bij ieder pijntje dacht ik: oh nee, het... Read more »
  • Hockey op tv: Alle camera’s gericht op afscheid Eva Drummond
    Het laatste officiële speelweekend van de Tulp Hoofdklasse is aangebroken. En wat voor een weekend. Vooral in de Hoofdklasse Heren is het onderin nog heel spannend. Want wie degradeert er rechtstreeks en wie speelt er play-outs? Natuurlijk is er ook extra aandacht voor de dameswedstrijd HGC – Amsterdam, waar Eva... Read more »
?wi=362754&ws=

Picdumps – Leuke en grappige foto’s